Ouderenweek: Kopzorgen Verdienen Zorg

De Ouderenweek vindt plaats van maandag 15 tot zondag 21 november. De Vlaamse Ouderenraad zet de komende week de campagne 'Kopzorgen Verdienen Zorg' extra in de kijker met getuigenissen uit verschillende gemeenten.

Seniorenuurtje op de radio in Kasterlee

Jos Heylen (74) is lid van de seniorenraad en de werkgroep dementievriendelijke gemeente in Kasterlee. “Daarnaast ben ik elke week verantwoordelijk voor het seniorenuurtje op radio Lichtaart. Tijdens dat uurtje wil ik ouderen uit de regio amuseren én informeren. Naast het afspelen van oude, Vlaamse klassiekers geef ik de luisteraars ook informatie over allerlei relevante thema’s. Veel informatie haal ik onder andere uit de nieuwsbrief van de Vlaamse Ouderenraad. Ik deel ook mee welke activiteiten er van de seniorenraad en ouderenverenigingen uit Kasterlee en deelgemeenten op de planning staan.”

“Het gebeurt dat ouderen mij na het seniorenuurtje opbellen en hun verhaal met mij delen. Dan verwijs ik hen door naar de seniorenconsulent, een website of organisatie die hen verder kan helpen. Mijn doel tijdens het seniorenuurtje is dus niet om zelf vormingen of activiteiten te organiseren, wél om ervoor te zorgen dat ouderen weten bij welke organisaties ze met hun vragen terechtkunnen. Ook over de campagne Kopzorgen Verdienen Zorg heb ik al verteld op radio Lichtaart. In de ouderenweek wil ik het seniorenuurtje graag volledig wijden aan psychisch welzijn.”

“Of Kasterlee al veel heeft gedaan rond het psychisch welzijn van ouderen? De gemeente heeft naast de seniorenraad, ook een seniorenconsulent, een welzijnsraad en een werkgroep dementievriendelijke gemeente Kasterlee. Maar naar mijn gevoel is er wel nog ruimte voor verbetering. Dat ik tijdens het seniorenuurtje op radio Lichtaart de kans krijg om mensen daarover te informeren, vind ik dan ook echt belangrijk.”

Luisteren naar Radio Lichtaart? Dat kan via www.radiolichtaart.be. Het seniorenuurtje wordt uitgezonden op woensdag van 9 tot 10 uur.

Lees de good practices uit Hoboken, Rotselaar en Hoeilaart op de campagnewebsite van 'Kopzorgen Verdienen Zorg'.