Oproep KU Leuven Prijs Dr. Arlette Wertelaers voor valpreventie bij ouderen

Het Dr. Arlette Wertelaers Fonds voor valpreventie bij ouderen, opgericht aan de KU Leuven, wil de kennis en het onderzoek naar de preventie van valincidenten bij ouderen bevorderen.

Aan het fonds is ook de tweejaarlijkse Prijs Dr. Arlette Wertelaers voor valpreventie bij ouderen verbonden. Die prijs wil innovatieve onderzoeksprojecten of praktijkinitiatieven in het domein van valproblematiek bij ouderen bekronen. De focus van de oproep voor het indienen van de kandidaturen wisselt om de twee jaar. Voor de huidige oproep kunnen enkel praktijkinitiatieven worden ingediend. Het gaat om projecten voor de implementatie van evidence-based kennis en vaardigheden in de dagelijkse praktijk. De prijs heeft een waarde van 2.500 euro. De deadline voor het indienen van onderzoeksprojecten of praktijkinitiatieven is 30 september 2019.

Meer informatie over het fonds en hoe je dat kan steunen, net als gedetailleerde informatie over het reglement om deel te nemen aan de Prijs Dr. Arlette Wertelaers voor valpreventie bij ouderen vind je hier.