Oproep KBS: Beter oud worden

Zelfregie, zelf- en samenredzaamheid van ouderen. Vanuit deze gedachte lanceert de Koning Boudewijnstichting een open oproep aan personen vanaf de leeftijd van 65 jaar om deel te nemen aan de Groep ‘Beter oud worden’ die de Stichting de komende jaren advies kan geven bij haar activiteiten om ouderen in de toekomst beter te ondersteunen en hun levenskwaliteit te verbeteren, thuis en in de buurt.

Ben je 65 jaar of ouder en bereid om vanuit je ervaringskennis deel te nemen aan een halfjaarlijks overleg van een halve of volledige dag met andere 65-plussers? Waarom niet samen praten over hoe beter ouder worden? Wat zijn jouw ervaringen en voorstellen om ouderen beter te ondersteunen? Sociale contacten, welzijn, onafhankelijkheid en afhankelijkheid zijn voorbeelden van thema’s die aan bod komen. Wil je een engagement gedurende een periode van één of twee jaar overwegen?

De Stichting hoopt om een diverse groep van 16 deelnemers te kunnen samenstellen. Daarom vindt er een selectie plaats op basis van de volgende criteria: gender, leeftijd (tot 80 jaar of meer), woonplaats, familiale situatie, opleiding, (voormalig) beroepsleven en motivatie.

De startbijeenkomst vindt plaats op vrijdag 23 juni e.k. van 10u tot 13u in de lokalen van de Stichting, Brederodestraat 21 – 1000 Brussel. De bijeenkomst is vooral gericht op onderlinge kennismaking en een verkenning en verdieping van de resultaten van de eerste peiling of barometer over levenskeuzes bij ouderen.

Meer informatie vind je hier.

Plaats een reactie

Login of registreer om te kunnen reageren