Opleidingsaanbod éénlijn.be over eGezondheid in woonzorgcentra

Eénlijn.be biedt via het project TransEL ondersteuning aan de woonzorgcentra in verband met het RIZIV eHealth-certificaat, en gratis opleidingen over het gebruik van eHealth in voorzieningen.

Certificaten

Vanaf 1 januari 2019 zal het opname- en facturatieproces tussen de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra en de zorgkassen uitsluitend digitaal verlopen. De softwareleveranciers van de ouderenvoorzieningen moeten de nodige aanpassingen aan de software uitvoeren om de communicatie met het digitaal platform mogelijk te maken.

Om met het digitaal platform te kunnen communiceren, moet elke ouderenvoorziening, en dus ook de dagverzorgingscentra, over een RIZIV eHealth-certificaat beschikken. Voorzieningen ontvingen van de Vlaamse overheid een brief met de daarin te volgen stappen, toegespitst op hun situatie.

Heb je ondersteuning nodig? Dan kan je een beroep doen op de helpdesk van éénlijn.be, 050 770 102. Je kan er elke werkdag terecht tussen 8u30 en 22u00 en op zaterdag tussen 9u00 en 12u00. Zij helpen je gratis verder met de installatie van hun correct RIZIV eHealth-certificaat.

Gratis opleiding over het gebruik van eHealth in je voorziening

Wil je weten welke voordelen er nog verbonden zijn aan het eHealth certificaat? Wil je meer leren over bijvoorbeeld Vitalink? Of op een beveiligde manier berichten sturen naar het ziekenhuis of de arts? Geef dan een datum, uur en locatie door aan eenlijn.be en zij komen gratis tot bij jou om daarover een opleiding te geven. Een opleiding duurt 1,5 à 2 uren. Vooraf kan je bespreken welke accenten je verwerkt wil zien in je opleiding.

Op 27 augustus 2018 om 11u00 wordt de opleiding bovendien ook online en in het kort gegeven, zodat je op voorhand goed weet wat je kan verwachten. Interesse? Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@eenlijn.be. Voor aanvang van de sessie krijg je een e-mail toegestuurd met concretere details om deel te nemen aan de online opleiding.