Nieuwe portaalsite legt uit hoe je verpleegkundige wordt

Op de nieuwe portaalsite www.wordverpleegkundige.be vind je alle informatie over hoe je verpleegkundige kan worden. De website is een product van een werkgroep ‘verpleegkunde’ bestaande uit de Fondsen van vzw Fe.Bi, de medewerkers van vzw VIVO en het Vlaamse Zorgagentschap.

De zorgsector is in volle bloei, met als gevolg een groeiende vraag naar zorgpersoneel. Het vinden van voldoende verpleegkundigen is daarbij ‘knelpunt’ nummer één. Heb je interesse in de zorgsector en wil je graag als verpleegkundige aan de slag? Of leid je mensen toe naar de zorgsector? Dan biedt de website je vooreerst een overzicht van alle opleidingsmogelijkheden, rekening houdend met toelatingsvoorwaarden en mogelijke vrijstellingen. Je vindt er ook een reeks ondersteunende maatregelen die jou kunnen helpen om je studies verpleegkunde tot een goed einde te brengen.

Surf naar www.ikgaervoor.be en vraag een gratis inleefmoment aan zodat je een dag kan meelopen met een verpleegkundige in een zorginstelling bij jou in de buurt. Nog meer getuigenissen vind je ook op de website www.werkmetmensen.be van VIVO vzw. Verder is ook de functie van zorgkundige onderhevig geweest aan veel veranderingen. Meer informatie over deze functie kan je terugvinden op het portaal zorgkundige, opgemaakt door VIVO vzw.

Plaats een reactie

Login of registreer om te kunnen reageren