NIAZ op zoek naar beste voorbeeld van persoonsgerichte zorg

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) vraagt aangesloten Nederlandse en Vlaamse zorginstellingen hun beste voorbeeld van persoonsgerichte zorg in te sturen voor de NIAZ Jaarprijs 2020.

Persoonsgerichte zorg is afgestemd op de persoonlijke wensen, behoeften en voorkeuren van patiënten en cliënten. Dit vereist dat we in de zorg op een andere manier leren kijken. En het vraagt actieve samenwerking met het hele team, inclusief de patiënt/cliënt, en vaak ook met partijen buiten de instelling. Door deze voorbeelden te delen, leren zorginstellingen van elkaar. Zo wordt de zorg steeds beter.

De ingestuurde voorbeelden worden op de website geplaatst, waarna professionals, patiënten, cliënten en overige geïnteresseerden hun stem kunnen uitbrengen op het voorbeeld van hun keuze. Dit leidt tot 5 nominaties. Een vakjury selecteert ook 5 genomineerden. Tijdens de NIAZ Jaarprijsdag wijst een jury van patiënten/cliënten de Top 3 aan. De criteria vindt u hier.

De NIAZ Jaarprijs 2020 is de derde editie van de jaarprijs. Voor de vorige editie zonden 45 zorginstellingen een voorbeeld in en brachten meer dan 25.000 personen hun stem uit. Uiteindelijk won CWZ Nijmegen met het Diabetes Groeimodel. 

Data

  • Indienen voorbeeld 1 november – 13 december 2019
  • Stemfase januari 2020
  • Genomineerden bekend 14 februari 2020
  • NIAZ Jaarprijsdag (Eindhoven) 12 maart 2020