NIAZ Jaarprijs 2020: zo kan het nóg beter in de zorg

Maar liefst 47 zorginstellingen laten zien hoe zij werken aan steeds betere zorg. Met in de praktijk bewezen verbeteringen dingen ze mee naar de NIAZ Jaarprijs 2020. Vanaf 3 januari kan het publiek stemmen op de voorbeelden via deze link. De finale is op 12 maart 2020: welke zorginstelling heeft het beste voorbeeld van persoonsgerichte zorg?

Persoonsgerichte zorg is zorg die, gezien vanuit de patiënt of cliënt, logisch is. Dit vraagt dat we de zorg op een andere manier bekijken. Het vraagt actieve samenwerking met het hele team, inclusief de patiënt/cliënt, en vaak ook met meerdere partijen. Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft alle aangesloten Vlaamse en Nederlandse zorginstellingen uitgenodigd om hun beste voorbeeld op het gebied van persoonsgerichte zorg in te zenden voor de NIAZ Jaarprijs 2020. Het motto: door voorbeelden te delen, leren we van elkaar. Maar liefst 47 zorginstellingen gaven gehoor aan de oproep. Vanaf 3 januari 2020 zijn hun voorbeelden te vinden op de website https://jaarprijs.niaz.nl. De hele maand januari kan er gestemd worden door iedereen die persoonsgerichte zorg een warm hart toedraagt.

“Samen kom je verder”

NIAZ-directeur Ellen Joan van Vliet: “Het NIAZ is groot voorstander van kennisuitwisseling tussen zorginstellingen. We stimuleren dat met de NIAZ Jaarprijs, waarbij zowel zorgprofessionals als raden van bestuur/directies, patiënten/cliënten en het publiek betrokken zijn. Dit jaar vindt de derde editie van de NIAZ Jaarprijs plaats. Net als vorig jaar komen vijf finalisten uit de publieke stemronde en worden vijf finalisten aangewezen door een vakjury. Een jury van patiënten/cliënten bepaalt uiteindelijk de Top 3, tijdens de NIAZ Jaarprijs-dag op 12 maart 2020. En het mooie is: in de praktijk wint iedereen, want samen maken we de zorg steeds een beetje beter. Samen komen we verder!”