Neem jij in februari deel aan Tournée Minérale?

Na het succes van de vorige jaren, slaan De DrugLijn en Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Tournée Minérale zet in op teams

Organisaties, bedrijven, verenigingen, sportclubs, horecazaken … kunnen hun werknemers, klanten, leden en partners uitdagen om allemaal samen mee te doen met de Tournée. Wie een team aanmaakt, kan een gratis toolbox met tips en bekendmakingsmateriaal aanvragen op materiaal.tourneeminerale.be.

Minérale Bars en Resto’s maken van februari een feest

Ook de horecasector springt op de kar. Een aantal bars en restaurants zorgt voor een aantrekkelijk alcoholvrij aanbod, en organiseert allerlei Tournée Minérale-initiatieven. Bars en restaurants die een toolbox bestellen, verschijnen automatisch op de interactieve kaart op de website. Zo weten de deelnemers waar ze in februari alcoholvrij op hun wenken bediend kunnen worden.

Alcohol: geen onschuldig product

Voor de deelnemers zelf blijft de boodschap onveranderd. Voor velen maakt alcohol deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Schrijf je dus in en drink een maand geen alcohol. Zo geef je je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie.

Meer info en inschrijven op www.tourneeminerale.be.