Mis jouw afspraak met de geestelijke gezondheid van de toekomst niet!

Op het congres Open Minds blikt Zorgnet-Icuro tien jaar vooruit. Hoe zal de samenleving er in 2026 uitzien? Wat zal er nodig zijn om ons dan psychisch weerbaar te maken? Hoe kunnen we in de samenleving beter zorg dragen voor ons mentaal welbevinden? Hoe creëren we een positieve dynamiek voor een nieuwe geestelijke gezondheidszorg? Met een open mind willen we de uitdaging aangaan om de juiste antwoorden uit te werken. En dat twee dagen lang: op donderdag en vrijdag 26 & 27 mei 2016.

Op dag 1 zoomen we in op de psychische kwetsbaarheid in onze samenleving anno 2026. Wat is de maatschappelijke kost? Welke uitdagingen komen op ons af? Hoe ziekmakend is ons maatschappijmodel? Wat zijn de winsten die je kan boeken met integrale zorg? In de namiddag kan je een keuze maken uit maar liefst 14 break-outsessies met innovatieve praktijkvoorbeelden. Je kan achtereenvolgens drie break-outsessies volgen. Op dag 2 formuleren we (beleids)aanbevelingen op basis van interactieve debatten en lanceren een dringende call-to-action om een betere, toekomstbestendige zorg voor geestelijke gezondheid vorm te geven. 

Dit congres appelleert aan iedereen die oprecht begaan is met geestelijke gezondheid en zich hiervoor – elk vanuit zijn eigen rol – wil inzetten.  Dit congres richt zich dus niet alleen naar medewerkers uit de zorgsector, maar naar iedereen:  geïnteresseerde burgers, patiënten, ervaringsdeskundigen, familieleden, medewerkers uit het jeugdwerk, het onderwijs, de culturele sector, het lokaal sociaal beleid, de sociale economie, de arbeidsbegeleiding, huisvesting enz.

In 2010 verzette Zorgnet-Icuro de bakens voor de ouderenzorg van de toekomst met het congres ‘GPS 2021. Nieuwe navigatie voor de ouderenzorg’. In 2013 ontwikkelden we met het congres  ‘Together we care’ een toekomstvisie voor de algemene ziekenhuizen. Zo wordt ‘Open Minds’ een mijlpaal voor de geestelijke gezondheidszorg in ons land. Mis dit unieke gebeuren niet! Er zijn al meer dan 300 inschrijvingen; het aantal plaatsen is beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Open Minds
Congres geestelijke gezondheid
26-27 mei 2016 / The Egg Brussel

Alle informatie op www.openmindscongres.be