Medische Wereld organiseert het Corona Debat op 9 mei

Medische Wereld organiseert op zaterdagochtend 9 mei 2020, Het Corona Debat. Tal van politici en top experts komen uit hun kot om samen te debatteren over de huidige problematiek, oplossingen en plan van aanpak bij een tweede corona golf. Dit debat zal integraal via livestream te volgen zijn op VRT NWS en HLN.

Op zaterdagochtend 9 mei 2020 van 11 tot 13 uur zal er een groot debat over Corona plaatsvinden. Hieraan werken heel wat politici en wetenschappers mee, met als doel de bevolking correct te informeren. De omroepen VRT en DPG Media zullen het debat integraal livestreamen op vrtnws.be en op hln.be, daarnaast zullen nieuwsankers van beide zenders hun medewerking verlenen. Birgit van Mol (VTM Nieuws) is host, Annelies Van Herck (VRT NWS), Michaël Van Droogenbroeck (VRT NWS) en Freek Braeckman (VTM Nieuws) leiden de debatten over de volgende thema’s:

  • Corona in België
  • De impact van Corona op de volksgezondheid
  • De impact op de economie.

Minister Maggie De Block, Minister Alexander De Croo, Gouverneur Nationale Bank Pierre Wunsch, Bart De Wever, Prof. Erika Vlieghe, Prof. Marc Noppen, Prof. Marc Van Ranst, en Pieter Timmermans zijn aanwezig.

In het kader van het corona debat werd ook een publieksbevraging gelanceerd om te peilen naar de mening van de Vlaming over de impact van corona op hun leven. De resultaten van de Corona Publiekspoll zullen ook bekend gemaakt worden tijdens het debat. De bevolking gaat vragen kunnen stellen via #coronadebat

Tijdens het debat gaat de bevolking mee kunnen doneren voor de actie Health For Life, inzamelactie om onze zorginstellingen (Vlaamse ziekenhuizen en woonzorgcentra) voor te bereiden op het vervolg van de crisis.