Margot Cloet benoemd tot nieuwe gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro

De raad van bestuur van Zorgnet-Icuro vzw heeft in zijn vergadering van 12 juli 2017 Margot Cloet benoemd tot nieuwe gedelegeerd bestuurder. 

Margot Cloet (42) is pedagoge van opleiding en startte haar loopbaan in de bijzondere jeugdzorg, eerst als begeleider en daarna als mede-oprichter en directeur van Minor-Ndako, een voorziening in Brussel. Daarna was ze raadgever van minister Steven Vanackere en woordvoerder van minister Veerle Heeren. Tijdens de afgelopen 7 jaar was ze eerst adjunct-kabinetschef en nadien kabinetschef van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. Vanuit die functie bouwde ze een grondige kennis op over het gezondheids- en welzijnslandschap in Vlaanderen en onderhandelde met de verschillende beleidsniveaus.  In deze legislatuur werkte ze mee aan de uitvoering van de zesde staatshervorming, die grote implicaties heeft voor zorg en welzijn.

Voorzitter Etienne Wauters: We zijn ervan overtuigd dat we met Margot Cloet de juiste persoon hebben weten aan te trekken om onze netwerkorganisatie te leiden en Zorgnet-Icuro blijvend op de kaart te zetten als een gewaardeerde gesprekspartner in zorg en welzijn. Ze heeft het hart voor de zorg op de juiste plaats, en zal door haar engagement en verbindend leiderschap zorgvoorzieningen kunnen stimuleren tot dé uitdaging voor de toekomst: samenwerking over de sectoren en lijnen heen.

Margot Cloet is heel gemotiveerd om de functie van gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro op te nemen: Zorgnet-Icuro staat voor kwaliteit: dat is waarvan ook ik werk wil maken. Vanuit mijn passie voor zorg en welzijn ga ik deze nieuwe uitdaging, in een veranderend zorglandschap,  graag aan. Samen met al de leden van Zorgnet-Icuro wil ik op een positieve manier verder bouwen aan zorg en welzijn in Vlaanderen. Want goede zorg- en dienstverlening voor kwetsbare mensen: dat is waar het om gaat.

De precieze datum van indiensttreding wordt nog in onderling overleg bepaald. Margot Cloet zal gedurende een korte periode dubbel lopen met Peter Degadt, de huidige gedelegeerd bestuurder. Begin 2018 neemt zij dan definitief de fakkel over. Na tien jaar Zorgnet-Icuro te hebben geleid gaat Peter Degadt met pensioen.