KOTK: meldcampagne verzekeringen

Kankerpatiënten ondervinden tijdens of na hun behandeling vaak problemen met hun privé-verzekeringen. Daar wil Kom op tegen Kanker graag verandering in brengen. Om dat te kunnen doen, vragen ze (ex-)kankerpatiënten om de goede en minder goede ervaringen die ze hadden met privé-verzekeringen of verzekeraars met hen te delen. Dat kan op www.deelvandeoplossing.be. Hoe meer mensen de weg naar die website vinden, hoe beter ze de problemen met privé-verzekeringen in kaart kunnen brengen. 

Word deel van de oplossing

Ben of ken je een (ex-)kankerpatiënt met (minder goede) ervaringen met privé-verzekeringen of verzekeraars? Vertel er dan zeker over op www.deelvandeoplossing.be. Zo help je Kom op tegen Kanker om deze ervaringen in de toekomst te verbeteren, en bewijs je andere (ex-)kankerpatiënten een grote dienst.

Op basis van de resultaten van de bevraging kan Kom op tegen Kanker namelijk in dialoog gaan met de overheid en de verzekeringssector, en voorstellen formuleren om de privé-verzekeringen voor (ex-)kankerpatiënten in de toekomst te verbeteren. Deze voorstellen kunnen ook relevant zijn voor mensen met andere gezondheidsproblemen. Iedereen heeft tenslotte recht op betaalbare financiële bescherming.

Krijg je graag ondersteuning bij het invullen van de enquête of heb je nog vragen, dan kun je de Kankerlijn bellen op het gratis nummer 0800 35 445 (elke werkdag van 9 tot 12u en van 13 tot 17u). Je kunt ook een e-mail sturen naar " target="_blank"> .

Deel jouw ervaring en word deel van de oplossing!