Kapitein Winokio stelt nieuw werk ‘Pleisterliedjes’ voor in Inkendaal

Bijna een jaar geleden kwam Kapitein Winokio voor het eerst in Revalidatieziekenhuis Inkendaal. Hij ervaarde toen erg veel warmte bij de kinderen die er revalideren. Mede door die ervaring wou hij een liedjesboek maken dat kinderen een hart onder de riem kan steken als ze ziek zijn, pijn hebben, een ziekenhuisopname of een revalidatie doorgaan. Hij maakte 27 ‘Pleisterliedjes’: liedjes over pijn, ziek zijn en dokters. Vol troost, warmte en een lekker vleugje humor. 

Voor de beelden bij de liedjes kon Kapitein Winokio rekenen op fotograaf Kaat Pype en een aantal jonge revalidanten van Revalidatieziekenhuis Inkendaal. Zij zetten hun beste beentje voor om ieder lied te voorzien van een, uit het echte leven gegrepen, foto met een prikje humor.

Kapitein Winokio komt donderdag 21 februari opnieuw naar Inkendaal om er zijn nieuw werk voor te stellen. Een 100-tal kinderen die ambulant worden behandeld in het ziekenhuis zullen er in première luisteren naar zijn ‘Pleisterliedjes’.

Ook u bent welkom op deze boekvoorstelling met optreden!

Praktisch:

Boekvoorstelling ‘Pleisterliedjes’ en optreden kapitein Winokio

Datum: donderdag 21 februari 2019

Tijdstip:

  • Optreden: 10.30 – 11.00 uur
  • Gevolgd door tijd voor kinderen en tijd voor vragen (tot 11.45 uur)

Locatie: sportzaal van Revalidatieziekenhuis Inkendaal, Inkendaalstraat 1  1602 Vlezenbeek

Mogelijkheid om kapitein Winokio te interviewen, net als dr. Els Van Rossem en enkele kinderen die meewerkten aan ‘Pleisterliedjes’.