International Forum on Quality and Safety in Healthcare

Van 26 tot 28 maart 2019 vond het 24e International Forum on Quality and Safety in Healthcare plaats in Glasgow. Dat congres, dat jaarlijks wordt georganiseerd door het Institute of Healtcare Improvement, wist ook deze keer meer dan 3.000 deelnemers uit 74 landen samen te brengen. Een voor een gedreven professionals die zich verder willen laten inspireren en kennis willen delen over de kwaliteit van de zorg.

Het centrale thema dit jaar was ‘People make change’ en wordt uitgewerkt in meer dan 100 sessies, geleid door 200 internationale sprekers en experten. Daarnaast zijn er ook heel wat projecten die gepresenteerd worden via een poster. Ook vanuit Vlaanderen worden worden er drie posters voorgesteld. 

Er was ook een flinke delegatie Vlamingen aanwezig op het congres. Met meer dan 30 personen trokken ze naar Glasgow, wat het voordeel biedt dat ook naast de sessies heel wat inzichten worden besproken en verder kunnen uitgewerkt worden in de komende weken. In de commissie Kwaliteit van 25 april staat dan ook een terugkoppeling van het forum op de agenda.

Denk je eraan om volgend jaar deel te nemen? Dan geven we je nu al mee dat de jubileumeditie doorgaat van 28 tot 30 april 2020 in Kopenhagen.