Hands-on Inclusion
02/05/2023
Personeel en Organisatie Ethiek en zingeving Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Inclusieve communicatie in een podcast: maken we het soms te moeilijk? 

Als je binnen je onderneming van inclusie een prioriteit wil maken, dan kun je niet om inclusieve communicatie heen. Van de manier waarop je vacatures opstelt tot hoe je medewerkers en cliënten aanspreekt, een inclusief beleid start met aandacht voor de juiste formuleringen en de juiste beelden. Taal is een complex gegeven en evolueert bovendien voortdurend. Je zal niet altijd de juiste woorden of beelden gebruiken, maar aandacht hebben voor het belang van inclusief taalgebruik is een eerste stap in de goede richting.  

Hands-on Inclusion gaat hierover in dialoog. Aan de hand van heel wat gesprekken en opleidingen met sociaal ondernemers pikten de mensen Hands-on Inclusion heel wat informatie en tips op. Hands-on Inclusion medewerker Sabrine Ingabire ging in gesprek met Uwi Van Hauwermeiren, trainer anti-discriminatie en racisme, en Jihad Van Puymbroeck, expert inclusieve communicatie. Het resultaat is te horen in een podcast die je aan het denken zet en je motiveert om zelf ook aan de slag te gaan met inclusie(ve communicatie) binnen je onderneming.   

Beluister deze podcast nu op je favoriete podcastplatform