Hoe is het met de veerkracht in West-Vlaamse woonzorgcentra (WAARBAARoMETER)

De resultaten van de WEERBAARoMETER 2020, een onderzoek naar weerbaarheid bij 860 leidinggevenden en medewerkers in 16 woonzorgcentra zijn er. Dit pilootonderzoek van BING Research i.s.m. Caritas West-Vlaanderen geeft de impact van de corona-pandemie weer op de weerbaarheid bij directies, leidinggevenden en medewerkers tussen de 1e en 2e golf van de corona-pandemie in 2020.

Tijdens deze crisis en ook nu nog, heeft men het maximaal haalbare van de mogelijkheden ingezet. Velen hebben ongeziene inspanningen geleverd, zijn buiten hun comfortzone getreden en hebben vaardigheden ontdekt waarvan ze niet wisten dat ze deze hadden. 

Hoe zit het nu met die veerkracht? Wat zijn de bepalende factoren? Welke kenmerken hebben veerkrachtige teams? Wat ontbreekt er bij minder weerbare teams? Welke verschillen zijn er tussen woonzorgcentra? Welke hefbomen zijn er om de weerbaarheid te verhogen? Download hier de paper.

Vervolgonderzoek 2021

BING Research doet een vervolgonderzoek in 2021. Opnieuw meten de onderzoekers weerbaarheid bij leidinggevenden en medewerkers vanuit 4 dimensies: veerkracht, gevoel van optimisme, flexibiliteit en grenzen stellen. Ook ondersteuning en communicatie, subjectieve beleving bevraagt men. De onderzoekers willen nagaan hoe deze dimensies verder evolueren in 2021. Deelnemende voorzieningen krijgen hun eigen cijfers gepositioneerd ten opzichte van de sector. Ze zijn de basis van een actieplan om de weerbaarheid te verhogen bij de eigen teams.

Info en inschrijven voor het onderzoek kan nog tot 1 april 2021. Meer info kan men bekomen bij mike.deschamps@bing-research.com of op 0495 16 78 85

Gratis webinar

Dit onderzoek wordt tevens toegelicht tijdens een gratis webinar “hoe versterk ik de veerkracht in mijn organisatie, voor directies, leidinggevenden en medewerkers?" Sonja Reckers gaat dieper in op de bevindingen en hoe je ermee aan de slag kan in je team. Dit  webinar gaat door op donderdag 25 februari 2021 van 19u tot 20u30. Meer info en inschrijving.