Handige video's over e-Health

Zorg- en hulpverleners krijgen veel vragen van hun patiënt of cliënt over de toegang tot e-Health. Tijdens de coronacrisis is bijvoorbeeld: ‘Waar vind ik mijn COVID-19-testresultaten?’ een veel gestelde vraag.

Om zorg- en hulpverleners en de burger te ondersteunen, heeft éénlijn.be op vraag van het Vlaams Patiënten Platform vijf korte video’s gemaakt die een aantal van die vragen beantwoorden.

MijnGezondheid.be: Aanmelden en beveiliging

In deze video zie je hoe je je aanmeldt op MijnGezondheid.be. Ook tonen we hoe je gegevens beschermd zijn en wie toegang heeft.

Waar vind ik mijn COVID-19-testresultaten?

We tonen in deze video niet alleen waar je je persoonlijke testresultaten vindt, ook die van je kind, of van een persoon wie je mantelzorger bent komen aan bod. En omdat er zoveel fake news over Corona de ronde gaat, geven we graag mee welke websites je met een gerust hart kan bezoeken.  

Volmacht voor je medische gegevens - Brussels Gezondheidsnetwerk en Vitalink

Medische gegevens zijn beschermd. Als mantelzorger of ouder heb je een volmacht nodig om de gegevens van iemand anders te raadplegen. Deze video legt alles uit over volmachten, en hoe je die verleent via Brussels Gezondheidsnetwerk en Vitalink. 

Volmacht voor je medische gegevens - Nexushealth (UZ Leuven) en CoZO

Deze video is dezelfde als de voorgaande maar dan gericht op Nexushealth en CoZo.

Mijn Gezondheidssamenvatting, elektronische voorschriften, SumEHR en medicatieschema

Met zorg op afstand is het gebruik van het elektronisch voorschrift enorm gestegen. En daardoor ook de vragen over Mijn Gezondheidssamenvatting. Wat is dat? Waar vind ik mijn gedeeld medicatieschema? Waar download ik mijn elektronische voorschriften? En waar vind ik mijn ziekenhuisgegevens en laboresultaten? Ontdek het allemaal in deze video.