H. Hartziekenhuis Mol behaalt NIAZ-kwaliteitslabel

Het H. Hartziekenhuis Mol heeft met glans het NIAZ-label voor kwaliteitsvolle zorg behaald. Het internationale kwaliteitslabel betekent dat het ziekenhuis kan aantonen dat het op herhaaldelijke wijze een hoog niveau van kwalitatieve zorg levert én over een werkcultuur beschikt die gericht is op continue verbetering. Het is een signaal dat patiënten, verwijzers, partners en overheden kunnen rekenen op een kwaliteitsvol en veilig georganiseerd ziekenhuis.

Om tot de beoordeling te komen, hebben negen externe auditoren van het NIAZ (het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) het H. Hartziekenhuis Mol grondig doorgelicht. Artsen, verpleegkundigen, ondersteunend personeel, directie, raad van bestuur en zelfs huisartsen en patiënten: iedereen werd bevraagd over de werking van het ziekenhuis en het traject dat een patiënt doorloopt.

Het NIAZ is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsnormen opstelt en ziekenhuizen – op hun eigen verzoek – aan die normen toetst. Met een audit gaat het NIAZ na of het ziekenhuis op zo’n manier is ingericht dat het een aanvaardbaar kwaliteitsniveau haalt en of het die kwaliteit kan monitoren en verankeren. Als dat zo is, krijgt het ziekenhuis een accreditatie voor vier jaar. Daarna volgt een volledige hertoetsing.

Plaats een reactie

Login of registreer om te kunnen reageren