goede doelen
02/05/2016

Goededoelen.be: de betrouwbare database voor goede doelen

Wil je jouw goed doel op de kaart zetten als betrouwbare partner voor donateurs en partners? Volg dan het goede voorbeeld van 4.700 andere verenigingen, en registreer je op Goededoelen.be, de nieuwe database van de Koning Boudewijnstichting.

Ben je op zoek naar een goed doel bij jou in de buurt, dat kansarme jongeren ondersteunt? Wil je als bedrijf een project steunen dat de gezondheidszorg ten goede komt? Wil je, als coördinator van een goed doel, in contact komen met gelijkaardige goede doelen? Ben je geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de Belgische verenigingen? Verneem je graag als eerste wanneer Koning Boudewijnstichting een nieuwe projectoproep lanceert?

Goededoelen.be is een website over goede doelen: organisaties kunnen zich hier gratis en snel (in enkele minuten) registreren. Sinds de lancering in 2015 schreven al 4.700 verenigingen zich in, goed voor 380.000 pageviews en meer dan 71.000 bezoekers. Waarom de database zo succesvol is? Wanneer een vereniging zich registreert op Goededoelen.be, geniet ze drie voordelen: transparantie, visibiliteit en inspiratie. Verenigingen kunnen op de website ook aanduiden of ze op zoek zijn naar vrijwilligers en vrijwilligers kunnen er eenvoudig op zoek gaan naar een vereniging waar ze zich voor
willen engageren 

Vertrouwen wekken door transparante boekhouding
Het eerste voordeel is ‘transparantie’. “De Koning Boudewijnstichting stelt gegevens over goede doelen via een database ter beschikking van een breed publiek. Dat gaat bijvoorbeeld over de financiële gegevens die je als organisatie doorgeeft aan de Nationale Bank van België maar ook over de gegevens van de RSZ, FOD Financieën, Belgisch Staatsblad en de Kruispuntbank voor Ondernemingen. Door openheid te scheppen over je boekhouding, toon je aan partners én donateurs dat hun steun goed terechtkomt. Dat creëert een sfeer van vertrouwen.” aldus de Koning Boudewijnstichting.

‘Visibiliteit via website, nieuwsbrief en social media’
“Ten tweede genieten goede doelen van een verhoogde visibiliteit”. Goededoelen.be zet de Belgische verenigingen en stichtingen, van klein tot groot, in de kijker. Dat gebeurt in eerste instantie uiteraard via de website zelf: op je eigen subpagina kan je bijvoorbeeld info over je werking, filmpjes, foto’s en kerncijfers delen. Daarnaast versturen we ook een bijhorende nieuwsbrief. Hierin ontdek je bijvoorbeeld de mogelijkheden om als vereniging een project te financieren of vind je resultaten van studies over het Belgische verenigingsleven.

Nieuws van de sector, heet van de naald
Ten slotte biedt de website Goededoelen.be tonnen inspiratie,: “We serveren nieuws van de sector, heet van de naald. Goede doelen ontdekken hier (inter)nationale voorbeeldcases, krijgen tips over filantropie en fondsenwerving en vinden informatie (over projectoproepen, opleidingen en evenementen).”

Meer info:
benedicte@goededoelen.be
www.goededoelen.be
Facebook: https://www.facebook.com/goededoelenBE
Twitter: @gdbc_be