Gelezen in Zorgwijzer: #kiesvoordezorg

De vraag naar gekwalificeerde verpleegkundigen en zorgkundigen is enorm. Het project #kiesvoordezorg geeft werknemers uit andere sectoren de mogelijkheid om een tweede carrière als zorgkundige of verpleegkundige te overwegen. Zij krijgen de kans om een betaald opleidingstraject te volgen in dienst van een werkgever uit de zorgsector. De federale overheid betaalt een voltijds loon uit aan mensen uit eender welk beroep die zich laten omscholen tot zorg- of verpleegkundige. Studenten hebben bovendien vanaf de eerste schooldag een contract van onbepaalde duur bij een werkgever. Eenmaal afgestudeerd kan de kandidaat-werknemer meteen in dienst blijven van de werkgever waarmee hij of zij een arbeidsovereenkomst heeft afgesloten. 

Het project startte begin 2021. Zorgwijzer stapte af bij twee voorzieningen: woonzorgcentrum Lindelo en AZ Nikolaas. Beide zorgwerkgevers en hun stagiairs blikken terug op het eerste half jaar van #kiesvoordezorg.   

Dit project is mogelijk gemaakt met de middelen uit het zorgpersoneelsfonds die de Federale overheid ter beschikking stelt van het IFG (Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten).

Lees het artikel op www.zorgwijzermagazine.be