Gaat jouw woonzorgcentrum ook aan de slag met het Tubbemodel?

Een gedeelde visie, een echt levensproject en ‘iedereen participeert’ in het woonzorgcentrum: dit zijn de sleutelwoorden van het Tubbe-model met als vaste ‘decor’ de kwaliteit van de relaties die je ziet groeien tussen bewoners, families, leden van het personeel, de directie en ook de buurt. Dit model is een organisatie- en managementmodel dat wordt toegepast in verschillende woonzorgcentra in Zweden.

Wilt u dit proces starten in uw woonzorgcentrum? Bent u overtuigd van de principes die het model overbrengt? Bent u klaar om diepgaande veranderingen aan te brengen in een langetermijnperspectief? Deze oproep van de Koning Boudewijnstichting kan u interesseren.

Als gevolg van de positieve ervaring voor bewoners, personeel, vrijwilligers en de directie van 6 pilootwoonzorgcentra, heeft de Stichting besloten andere woonzorgcentra te ondersteunen die het proces wensen te beginnen. Via deze oproep moedigen we woonzorgcentra aan om het proces te starten door coaching te financieren.

Voor wie?

De oproep staat open voor elke directielid van een woonzorgcentrum in België die met hun woonzorgcentrum de stap wil zetten naar het Tubbe-model.

Meer info over de selectiecriteria vind je hier