"European Disability Card moet ook in wereld van zorg beter ingeburgerd raken"

Heeft u al gehoord van de European Disability Card (EDC)? Dat is een kaart die de toegankelijkheid voor personen met een handicap en hun inclusie in de maatschappij wil bevorderen. Het project willigt een vraag in van personen met een handicap en de verenigingen van personen met een handicap. Acht EU-lidstaten nemen deel aan het project voor de ontwikkeling van de European Disability Card, waaronder België. Helaas is de kaart nog te weinig bekend bij het brede publiek én bij zorg- en hulpverleners.

De European Disability Card is een kaart voor personen met een handicap. Het document dient als bewijs om overal, ook in het buitenland, aan te tonen dat deze mensen in België erkend zijn als persoon met een handicap.

Tot op heden is het bestaan van de kaart echter nog niet genoeg doorgedrongen, ook niet bij diensten voor hulpverlening. Initiatiefnemer Pieter Paul Moens en thuiszorgkundige Debby Rombaut willen daar verandering in brengen: "Zowel politie, brandweer als ziekenhuizen willen we verder informeren over deze kaart voor personen met een beperking. Vandaag gebeurt het nog te vaak dat wie zich met de European Disability Card legitimeert niet helemaal au sérieux wordt genomen. Vandaar onze oproep aan alle zorgverleners om rekening te houden met wie zijn EDC bovenhaalt."

Meer info kan je vinden op deze website