Gesprekken met ouderen
27/08/2021
Zorgbeleid Woonzorg

Doe mee met Trialoog en verbeter de band tussen bewoner, familie en WZC

'Verbinding in Trialoog' is een project dat de relatie tussen familie, bewoner en woonzorgcentrum wil optimaliseren. Het doel is om van vertrouwen, openheid en goede communicatie een evidentie te maken. Trialoog is een samenwerking tussen de drie koepels van woonzorgcentra (waaronder Zorgnet-Icuro), de Vlaamse Ouderenraad en het Agentschap Zorg.

'Verbinding in Trialoog' wil in het najaar de banden tussen familie, bewoner en woonzorgcentrum verder versterken. Vanaf 2023 moet trialoog toegankelijk zijn voor alle woonzorgcentra.

Om dit mee verder vorm te geven wordt op zoek gegaan naar pilootvoorzieningen die willen 'ontwerpen'. Dat betekent: mee denken, richting bepalen, inspireren, leren, uitproberen, feedback geven. Dit gaat dus veel verder dan ‘een product uitproberen’. Je gaat het immers mee vorm geven.

Van oktober tot juni komt men een dag per maand samen om te leren en ervaringen te delen. Daarnaast werk je in eigen huis aan versteviging van de trialoog. Hoeveel tijd dat vraagt is moeilijk in te schatten. Reken gemiddeld een halve dag per week.

Wil je meedoen? Lees dan hier verder...

Meer info vind je in dit filmpje.