#Kiesvoordezorg
15/11/2021
Personeel en Organisatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Doe iets voor jezelf. Zorg voor anderen. #Kiesvoordezorg

Er is in de zorgsector een enorme vraag naar gekwalificeerde verpleegkundigen en zorgkundigen. Het project #kiesvoordezorg wil hierop inspelen door werknemers uit andere sectoren warm te maken voor een nieuwe carrière als zorgkundige of verpleegkundige. De inschrijvingen lopen tot 14 januari 2022.

Wanneer het diploma wordt behaald kan de kandidaat-werknemer meteen in dienst blijven van de werkgever waarmee hij of zij een arbeidsovereenkomst heeft afgesloten. Het project biedt dus opleidingskansen en een grote werkzekerheid nadien. Twee vliegen in één klap!

Wat biedt #Kiesvoordezorg de kandidaat-werknemer?

  • Een gesubsidieerde arbeidsovereenkomst bij een werkgever in de zorgsector
  • Loonvoorwaarden van toepassing in de sector
  • Vrijstelling van prestaties tijdens het schooljaar zodat de werknemer zich ten volle kan concentreren op de studies. Tijdens de schoolvakanties in de zomermaanden neemt de werknemer het jaarlijks verlof op en de resterende tijd werkt hij of zij bij de werkgever
  • Na de opleiding kan de werknemer meteen aan de slag als zorgkundige of verpleegkundige

Wat biedt #Kiesvoordezorg de kandidaat-werkgever?

  • Financiering van de loonkost van de werknemer gedurende de volledige opleidingsduur.
  • Kans om mee te werken aan de groei van toekomstige, nieuwe werknemers.

Voor dit project is Febi, de overkoepelende organisatie van meerdere Federale & Brusselse Maribel- en Vormingsfondsen binnen de private non-profit sector, nog op zoek naar kandidaat-werkgevers. Download hier de engagementsverklaring.

Ontdek alle info | Lees de getuigenissen in Zorgwijzer

Dit project is mogelijk gemaakt met de middelen uit het zorgpersoneelsfonds die de Federale overheid ter beschikking stelt van het IFG.