Denk Zorg: 'Ja dokter nee dokter', een online voorstelling

Denk Zorg is een reeks van meerstemmige voorstellingen die scherpe denkers op het podium samenbrengt. Zorgverleners, wetenschappers, opiniemakers en kunstenaars ontleden de medisch-ethische dilemma’s in een mensenleven en confronteren ons met de grote vragen van onze tijd. In woord, muziek en beeld.

Thema van deze editie: hoe de relatie tussen arts en patiënt verandert, 23 september, 20.15u

De wensen en waarden van mondige patiënten lijken steeds zwaarder door te wegen bij medische keuzes. De klassieke machtsverhouding in de spreekkamer wankelt.

Met Klara-presentatrice Lies Steppe als gastvrouw, buigen de gasten op het podium zich over de volgende vragen. 

  • Leggen we nog blindelings ons lot in de handen van een arts?
  • Staan artsen en patiënten steeds meer op gelijke voet?
  • Zijn zorgverleners bereid om een deel van de controle aan hun patiënten af te staan?
  • Hoe verbetert een evenwaardige relatie onze geneeskunde?
  • En zijn we wel in staat om zelf ingrijpende beslissingen te nemen over onze gezondheid?

Op het podium: Auteur, radiomaker en eredoctor UGent Krista Bracke, decaan van de faculteit Geneeskunde en gezondheidswetenschappen en uroloog Piet Hoebeke (UGent en UZ Gent), hematoloog Tessa Kerre (UZ Gent), singer-songwriter An Pierlé, klinisch psycholoog en psychoanalyticus Stijn Vanheule (UGent), huisarts Stéphanie De Maesschalck (UGent) en beeldend kunstenaar Honoré d’O i.s.m. transplantatiepatiënt en curator Astrid David.

Je kan de voorstelling gratis volgen via livestreaming. Reserveren via deze link: https://www.handelsbeurs.be/nl/concert/denk-zorg-ja-dokter-nee-dokter