De ‘vanuit ons kot’-krant brengt geïsoleerde ouderen familienieuws

De gedwongen isolatie door de corona-uitbraak is zwaar voor iedereen. Maar zoals zovelen maakt u zich misschien extra zorgen om uw geïsoleerde ouder of grootouder. Ja, er zijn smartphones en tablets, we facetimen en whatsappen massaal. Maar niet alle ouderen hebben dat in de vingers.

Wat als er bij uw (groot)ouder wekelijks een krant met familie- of buurtnieuws in de bus viel? De Koning Boudewijnstichting, de Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke slaan de handen in elkaar, samen met enkele bestaande publicatiebureaus, om dat mogelijk te maken. Want elk contact doet deugd.

Hoe werkt het?
U uploadt foto’s en teksten via de app of de website. Het publicatiebureau van uw keuze drukt het krantje wekelijks af en bezorgt het bij de oudere thuis. Een leuke opkikker voor de ouder of grootouder die zo niets hoeft te missen van het leven van kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Hoe begint u eraan?
Wil u als hoofdredacteur van uw eigen familiekrantje aan de slag? Klik op deze link en vul het formulier in. De Koning Boudewijnstichting bezorgt u een code die u tot 2 juni gratis toegang geeft tot de app of website naar keuze. Het bureau zelf neemt het drukwerk en de bezorging op zich. Nadien wordt het abonnement automatisch stopgezet.