Crowdfunding voor Voedseltuin Rijkbos

Voedseltuin Rijkbos Zottegem is een sociaal-ecologisch project waar op biologische wijze wordt getuinierd. Mensen die therapie volgen in het nabijgelegen psychiatrisch centrum, kansarmen en mensen uit de buurt gaan er aan de slag.

Het is een uniek project, opgestart dankzij een Europese subsidie van Leader over de periode 2017 en 2018. Na vele onderhandelingen hebben het stadsbestuur/OCMW van Zottegem en het Psychiatrisch Centrum Sint-Franciscus-De Pelgrim beslist om allebei een toelage van 25.000 euro te voorzien voor de werking van Voedseltuin Rijkbos voor 2019. Dat was nodig om het bestaan en de verdere ontwikkeling van het sociaal-ecologisch project te garanderen. 

Als toeleidende partner wil IBW De Vlaamse Ardennen dit project ten zeerste aanbevelen en steunen omwille van de meerwaarde voor hun doelgroep, waarvoor en met wie ze dagelijks werken.

Het project heeft ambitieuze toekomstplannen. Ze willen de geoogste groenten ter plekke kunnen verwerken in een buitenkeuken. Daarnaast willen ze ook een stille ruimte creëren wanneer bezoekers, gasten of vrijwilligers nood hebben aan onthaasting. Om die droom te realiseren, rekenen ze op de steun van Streekmoter 23 en op crowdfunding. Tussen 9 februari en 6 april loopt een crowdfundingcampagne. De organisatie zoekt 200 mensen die gedurende drie jaar het project jaarlijks voor 50 euro willen steunen. Als de uitdaging slaagt, krijgt de Voedseltuin er via het streekfonds Streekmotor 23 5.000 euro bovenop.

Meer informatie