Covid-19 Coronavirus - FAQ

Algemene publiek

www.info-coronavirus.be || Callcenter federale overheid: 0800 14689

 

Gezondheidsprofessionals

De voortdurend geactualiseerde richtlijnen vind je op de website van Sciensano.

 

Zorgprofessionals

De voortdurend geactualiseerde richtlijnen voor Vlaamse zorgprofessionals (ziekenhuizen, eerste lijn, woonzorg, thuiszorg, ggz, welzijn) vind je op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Hier vind je de laatste nieuwsbrief van Zorg en Gezondheid (7 april).
Download hier het werkinstrument infectiepreventie.
 

Het jobplatform

Sommige organisaties zijn door de coronacrisis geconfronteerd met personeelsleden die ze tijdelijk niet kunnen tewerkstellen. Andere kampen dan weer met een tekort aan personeel. Zorgnet-Icuro zette daarom een online platform op waarin vraag en aanbod met elkaar in contact kunnen worden gebracht. Meer info vind je hier.

 

Online verpleegkundige handelingen bijschaven

De verzorging van met Covid-19 besmette bewoners stelt de Vlaamse woonzorgcentra voor grote uitdagingen. Om verpleegkundigen hierbij te ondersteunen werkten Zorgnet-Icuro en AP Hogeschool aan informatie, foto's en filmpjes die op één website gecentraliseerd staan zodat verpleegkundige handelingen snel opgefrist kunnen worden. Surf hier naar de website.

 

Meest gestelde vragen

Zorgnet-Icuro pleegt dagelijks overleg met het Agentschap Zorg & Gezondheid en met de FOD Volksgezondheid. Leden van Zorgnet-Icuro kunnen hun vragen mailen naar corona@zorgneticuro.be
Wij nemen die vragen mee naar de overlegmomenten.
De vragen waarop de overheid een antwoord formuleerde vind je in onderstaande FAQ’s.

 

Outbreak management

 

Good Practices

In deze hectische tijden zien we bij onze leden-voorzieningen heel wat initiatieven ontstaan die de moeite waard zijn om met elkaar te delen. We hoeven immers niet allemaal het warm water uit te vinden en kunnen inspiratie opdoen bij elkaar. Hieronder vind je goede praktijken gebundeld per sector of thema. Wil je ook een waardevolle praktijk delen? Mail die dan naar corona@zorgneticuro.be

 

Financiering

Raadpleeg hier de 'telex financiering' en krijg het laatste nieuws mee over financiering tijdens de coronacrisis (enkel voor leden).

 

De zorg helpen in tijden van corona? Doe je zo!

Onze zorgverleners hebben dringend nood aan bijkomende beschermingsmaterialen zoals mondmaskers, schorten en alcoholgel. Wil je een handje helpen? Klik dan door naar deze pagina.
Download hier onze affiche over het nut van het dragen van mondmaskers.