Coronavirus
29/03/2021
Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Covid-19 Coronavirus - FAQ

Op deze pagina over het Covid-19-virus zijn een aantal relevante links samengebracht. Raadpleeg vooral onze FAQ's die een antwoord bieden op specifieke vragen.
Alle vragen in verband met Covid-19 kan u sturen naar corona@zorgneticuro.be

Vaccinatie

Klik door op deze link voor de FAQ en een overzicht van betrouwbare informatie over de Covid-19-vaccinatie.
Klik door op deze link voor de FAQ en een overzicht van documenten voor de vaccinatiecentra

Algemene publiek

Gezondheidsprofessionals

De voortdurend geactualiseerde richtlijnen vind je op de website van Sciensano.
De voortdurend geactualiseerde richtlijnen voor Vlaamse zorgprofessionals vind je op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Meest gestelde vragen & Good practices

Wil je ook een waardevolle praktijk delen? Mail die dan naar corona@zorgneticuro.be

Helpen in de zorg

Door de coronacrisis zijn er handen tekort in de zorg- en welzijnssector.
Wil je de handen uit de mouwen steken of wil je een oplossing voor het personeelstekort in jouw voorziening? Raadpleeg dan deze sites:

  • Word (crisis)vrijwilliger bij het Rode Kruis en help mee in woonzorgcentra en andere organisaties. Klik hier om je kandidaat te stellen.
  • Ben je tijdelijk werkloos, student, werkzoekend...? Dan kan je via www.helpenindezorg.be meteen tijdelijk aan de slag. Je hebt zelfs geen specifiek diploma nodig. VDAB neemt een bemiddelende rol in om vraag en aanbod te matchen.
  • www.helpdehelpers.be brengt de zorgsector en vrijwilligers/extra werkkrachten bij elkaar. Medische en niet-medische profielen worden op basis van hun ervaring en beschikbaarheid onmiddellijk gematcht aan de noden van zorg- en welzijnsvoorzieningen.

Op zoek naar psychosociale ondersteuning?

Op deze pagina vind je materialen en informatie voor de psychosociale begeleiding van zowel zorgverleners als bewoners van residentiële voorzieningen.

Financiering

Raadpleeg hier de 'telex financiering' en krijg het laatste nieuws mee over financiering tijdens de coronacrisis (enkel voor leden).

Attesten