Campagne Te Gek!?: Van Gevangenis naar Zorg

In Vlaanderen blijkt de kennis over internering zeer gering waardoor heel wat vooroordelen en misverstanden blijven bestaan. Te Gek!? wil met de campagne 'Van Gevangenis naar Zorg' een licht werpen op de verschillende aspecten van internering: Wat is internering precies? Wie zijn deze mensen? Wat gebeurt er met hen? Wat na een periode van internering?

Tijdens deze campagne worden heel wat projecten opgezet. In het weekend van 21 en 22 april 2018 organiseert Te Gek!? een groot fietsweekend ‘Van Gevangenis naar Zorg’, met een fietstocht vanuit de gevangenis van Antwerpen naar het Forensisch Psychiatrisch Centrum Antwerpen om daarna in verschillende groepen en snelheden verder te fietsen naar de Psychiatrische Ziekenhuizen in Zelzate, Bierbeek of Rekem. Op 22 april worden er in 4 regio’s plaatselijke activiteiten rond het thema internering opgezet en bestaat de mogelijkheid om een aantal van deze voorzieningen te bezoeken. Marc Vanhie, gekend van The Bet, schrijft en zingt het campagnelied en productiehuis De Chinezen maakt, na Gek en Geniaal over psychose, een 4-delige documentaire reeks over internering.

Je kan alle info over deze campagne en over de regionale activiteiten vinden op de website www.vangevangenisnaarzorg.be.