BreinCongres: het veelzijdige brein

Op donderdag 14 maart organiseert Dag van de Zorg vzw een heus BreinCongres. Vanuit verschillende disciplines komen zowel professionals als ervaringsdeskundigen, patiënten en mantelzorgers aan het woord over ons veelzijdige brein. Zo krijgen we een veel betere kijk op de wondere wereld van ons brein en op de recente ontwikkelingen op vlak van onderzoek, preventie, behandeling en beleving van de patiënt/cliënt.

De twee keynotes zijn Dick Swaab, de bekende Nederlandse arts en neurobioloog en Binu Singh, kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut. Naast deze twee klasbakken komen zes breinduo’s aan het woord. Met diverse invalshoeken: over revalidatie na NAH, over jongdementie, over psychopharmaca, over breininnovatie, over neuropsychologie en over Tytgat Chocolat. Maar ook het brein van de deelnemers aan het congres komt aan bod door samen te zingen en met relaxatieoefeningen.

Gastheer en professionele luisteraar van dienst is Joris Hessels van Radio Gaga en De Weekenden. Ook Minister Jo Vandeurzen is van de partij. Samen met diverse breinspecialisten verwelkomt Dag van de Zorg 300 deelnemers, actief in en rond de zorgsector.

De inschrijvingen zijn pas open, en meer dan 25% is al volzet. Er zijn slechts 300 plaatsen beschikbaar, zorg dus dat je er bij bent!

Meer informatie, het volledige programma en inschrijven via https://www.dagvandezorg.be/weekvandezorg-2019/hetveelzijdigebrein/