Bloedtest, een artistiek project van Wit.h vzw en het Museum Dr. Guislain

De NIP-test, een bloedtest die zwangere vrouwen kunnen laten uitvoeren, vooral om te bepalen wat het risico is op het syndroom van Down, leeft in de media. Maar wat komt er na de NIPT? Met deze vraagstelling gaat Bloedtest aan de slag, en plant heel wat activiteiten.

Bloedtest is een artistiek project van Wit.h vzw en het Museum Dr. Guislain, ontstaan op vraag van mensen met een beperking, hun ouders, en vele andere betrokkenen om ruchtbaarheid te geven aan de NIP-test kwestie en om bewustwording binnen de samenleving te stimuleren.

Tijdens Bloedtest worden artistieke trajecten opgezet waar kunstenaars met en zonder beperking samen aan de slag gaan in een commentaar op de NIPT, die resulteren in de tentoonstelling 'Walking Opera' in Museum Dr. Guislain tijdens de zomer van 2019.

Bloedtest gaat niet over voor of tegen de NIPT.

Vormingplus MZW, Konekt (beweging van mensen met en zonder een beperking) en Kunstenaarscollectief Het Pakt laten binnen Bloedtest het maatschappelijk debat weerklinken over de ethische en emotionele dilemma’s waarmee we als samenleving geconfronteerd worden bij het doorvoeren van medische technologische evoluties zoals prenataal screenen, en hoe maatschappelijke normen haast geruisloos verschuiven.

Ze faciliteren op verschillende manieren het debat met koppels, zwangere vrouwen, artsen, mensen met een beperking, journalisten, wetenschappers, geïnteresseerde burgers, filosofen, kunstenaars, ethici, … en graag ook met jou!

Volg Bloedtest!
bloedtest.org - facebook.com/Bloedtest.org/ - instagram.com/bloedtest