beMedTech start campagne voor preventie van prik- en snij-ongevallen

beMedTech start met een nationale bewustmakingscampagne rond het belang van preventie van prik- en snij-ongevallen bij verpleegkundigen en medisch laboratorium-technologen. Deze campagne wordt door de volgende verenigingen ondersteund en gepromoot onder de dochterverenigingen en haar individuele leden:

  • AUVB-UGIB-AKVB de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België en
  • BVLT-ABTL de Belgische Vereniging van LaboratoriumTechnologen

De promotie gebeurt in de vorm van:

  • doorverwijzen van hun leden naar de website www.bemedtech.be om daar een vragenlijst aan te klikken in de aankondiging prikongevallen op het werk - ook indien men nog niet slachtoffer is geweest van een prik- of snij-ongeval!
  • plaatsen van een banner (bijlagen) in de handtekening van mails, op de homepage (website news en header) of op sociale media met toevoeging van de link https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_7Oi9dERMIAeDa29

De bedoeling is om in april 2020 een ronde tafel te organiseren met de ministers van Volksgezondheid en van Werk, samen met alle vertegenwoordigers van de verschillende betrokken beroepsverenigingen. Daar zullen onder andere de resultaten van dit enquêteonderzoek door de KU Leuven worden toegelicht.