AZ Klina behaalt JCI-kwaliteitslabel

Algemeen ziekenhuis Klina kreeg dit weekend de formele bevestiging voor het behalen van zijn accreditatie door de Joint Commission International (JCI). Vier auditoren lichtten gedurende een week het ziekenhuis door aan de hand van meer dan 350 standaarden met 1200 meetbare elementen.

AZ Klina is het eerste algemeen ziekenhuis dat zijn eerste accreditatie behaalt aan de hand van de nieuwe zesde editie. Naast uniforme zorgprocessen en procedures gaat er in deze editie ook veel aandacht naar patiëntenbetrokkenheid. Zo worden o.a. patiënten en hun familie geïnterviewd, zowel tijdens als na hun behandeling in het ziekenhuis. De auditoren hebben de week afgesloten met bijzonder respect en lof over de organisatie. Zij apprecieerden de openheid en positieve mentaliteit om continu te willen bijleren en verbeteren.

Met 581 bedden ontvangt AZ Klina jaarlijks meer dan 20.241 opgenomen patiënten, 37.931 patiënten op daghospitaal, 34.599 spoedpatiënten en 256.817 patiënten voor een consultatie. Meer dan 2000 artsen en medewerkers zorgen dat de patiënten dagelijks kunnen rekenen op de beste zorg.