ASZ behaalt NIAZ-kwaliteitslabel

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft het internationale NIAZ-kwaliteitslabel toegekend aan het ASZ. Met dit label heeft het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis het bewijs in handen dat het zijn patiënten een hoog niveau van kwalitatieve en veilige zorg biedt en dat er een permanente cultuur van verbetering heerst. Proficiat aan alle medewerkers!

Van 4 tot 8 december 2017 werd het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis bezocht door een team van tien externe auditoren voor een uiterst grondige doorlichting op de drie campussen. Aan de hand van verschillende kwaliteitsnormen beoordeelden zij de kwaliteit en patiëntveiligheid in het ziekenhuis. De verschillende criteria werden rechtstreeks op de werkvloer zelf afgetoetst bij iedereen die een rol speelt in het (zorg)proces: van bestuur, artsen en verpleegkundigen tot stafmedewerkers en medewerkers van ondersteunende diensten. Het eindresultaat is positief en daar mogen alle afdelingen binnen het ASZ terecht fier op zijn. Het kwaliteitslabel wordt toegekend voor een periode van 4 jaar waarna het kan worden verlengd.

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) ontwikkelt kwaliteitsnormen en toetst zorginstellingen hierop. Er wordt beoordeeld of de zorginstelling de zorg zo heeft ingericht dat zij kwalitatieve en veilige zorg organiseert die gericht is op continue verbetering.