Artsenkrant peilt naar middelengebruik en burn-out

Artsenkrant en haar Franstalige tegenhanger Le Journal du Médecin organiseren een grootschalige enquête over verslavingen (geneesmiddelen, illegale drugs en alcohol) en burn-out bij artsen.

Want ook anno 2021 blijft het gebruik en soms misbruik van psychoactieve middelen bij professionals in de gezondheidszorg een moeilijk thema, overladen door schaamte en stigma. In Artsenkrant en Le Journal du Médecin van 18 februari wordt uitgebreid aandacht besteed aan de problematiek met o.a. ervaringsdeskundigen, experten, buitenlandse aanpak enz. Het editoriaal is van de hand van professor Geert Dom (UAntwerpen), verslavingspsychiater en voorzitter European Federation of Addiction Societies. Hij begeleidt het project ook wetenschappelijk. Onder zijn leiding werd een gevalideerde vragenlijst opgemaakt.

De redactie van Artsenkrant/Le Journal du Médecin zou het zeer waarderen indien u hieraan wilt meewerken. De enquête invullen, vergt een tiental minuutjes van uw tijd. Dat kan door te surfen naar https://www.artsenkrant.com/burn-out. Anonimiteit wordt gewaarborgd.