Apps voor welzijn en geestelijke gezondheid gebundeld op onlinehulp-apps.be

De vraag naar geschikte apps en websites over mentale gezondheid neemt toe, zeker tijdens de coronapandemie. Sinds kort kan je voor een overzicht terecht op onlinehulp-apps.be, dé Vlaamse appstore en wegwijzer naar apps voor welzijn en geestelijke gezondheid.

Onlinehulp-apps.be omvat momenteel ruim 30 apps en websites, een aanbod dat de komende maanden gestaag wordt uitgebreid. De focus van elke app of website is het behoud of de verbetering van het welzijn of de geestelijke gezondheid van de gebruiker. Alle apps moeten aan specifieke selectiecriteria voldoen en worden zorgvuldig gescreend door de leden van het projectteam. De website heeft een brede doelgroep en is bruikbaar voor zowel burgers als professionals. Aanbieders van apps en websites worden uitgenodigd om hun tool gericht kenbaar te maken en/of te laten opnemen in het overzicht.

De website kwam tot stand op initiatief van de Artveldehogeschool, in een consortium met Thomas More hogeschool, UCLL, Howest, IN4CARE, Steunpunt Mens en Samenleving, Steunpunt Geestelijke Gezondheid en onlinehulpverlening.be, met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en ruim 70 organisaties uit het welzijnswerk en de geestelijke gezondheidszorg.

Meer weten? Neem een kijkje op onlinehulp-apps.be!