Alle ZNA-ziekenhuizen krijgen prestigieus JCI-kwaliteitslabel

Met een overweldigende score van 99,5% behaalden alle Antwerpse ZNA-ziekenhuizen zopas het prestigieuze JCI-kwaliteitslabel. Op 1.200 meetpunten die werden gemeten tijdens een netwerkaccreditering werden er slechts 7 verbeterpunten genoteerd door de auditoren van het Amerikaanse Joint Commission International (JCI).

ZNA is het eerste ziekenhuis in België dat een netwerkacceditering haalt.

"Het JCI-label krijgt ZNA voor 3 jaar en staat borg voor kwaliteitsvolle en veilige zorg in al z’n facetten", stelt Fons Duchateau, een trotse Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Voor het accrediteringstraject lichtte een vijfkoppige delegatie van specialisten uit de Verenigde Staten eind van vorig jaar gedurende vier weken de drie algemene en zes gespecialiseerde ziekenhuizen van ZNA door. Er bleven toen voor de 1.200 meetpunten zo’n 77 verbeterpunten. Daaraan werd hard gewerkt met het oog op een tweede gericht en afrondend bezoek door een JCI-delegatie einde mei.

"ZNA is het grootste ziekenhuis van ons land en koos omwille van de omvang van de organisatie en de combinatie van somatische en psychiatrische zorg voor een netwerkaccreditering’, aldus CEO Wouter De Ploey. ‘We zijn dan ook erg trots met de erkenning van de kwaliteitsvolle en veilige zorg die ruim 6.000 van onze medewerkers, waaronder 600 artsen, dagelijks bieden aan zo’n 7.000 patiënten."

Annick Wauters, algemeen directeur kwaliteit en innovatie vult aan: "een netwerkaccreditering veronderstelt dat er een gemeenschappelijk beleid is voor alle sites en dat is een heuse uitdaging voor een organisatie van onze omvang. De best practices van alle sites werden immers samengebracht."

"Meer dan ooit zijn wij samen één ziekenhuis dat dezelfde kwaliteitsvolle en veilige zorg biedt aan de Antwerpse patiënt en ver buiten de stadsgrenzen reikt", aldus Voorzitter van de Raad van Bestuur Fons Duchateau.

Zorgnet-Icuro wenst het volledige team van ZNA proficiat met de accreditatie.