Actrice kiest Vagga als goed doel in televisieprogramma "Steracteur sterartiest"

Actrice Tinne Oltmans, vooral bekend van Ghost Rockers op Ketnet, heeft Vagga (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheid Antwerpen) gekozen als goed doel voor het programma "Steracteur sterartiest" op Eén. Donderdag om 20u40 neemt zij opnieuw deel in de volgende ronde van het programma. Bekijk nu het filmpje over Vagga.

VAGGA (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheid Antwerpen) is het grootste centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Net als andere dergelijke centra, biedt VAGGA hulpverlening aan voor mensen met psychische problemen. Daarvoor werken ze met aparte teams voor volwassenen, kinderen en jongeren. Elk team bestaat uit een of meerdere psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers. De hulpverlening in een CGG is ambulant, er is dus geen opname of verblijf.

De focus ligt op mensen met een ernstig psychisch probleem of een probleem dat het risico in zich draagt om chronisch te worden, zoals angst- en depressieve stoornissen en verslavingsproblemen. VAGGA heeft naast deze reguliere werking ook een gespecialiseerd aanbod voor jongvolwassenen, ouderen, voor verslavingszorg, verslavingspreventie, en voor personen die door justitie verwezen werden voor behandeling (forensische zorg). VAGGA engageert zich ook in meerdere projecten, gericht op specifieke doelgroepen en thema’s, zoals bijvoorbeeld vroege opsporing van psychose. In 2016 had VAGGA 6.085 mensen met psychische problemen in behandeling.

De loon- en werkingskosten worden grotendeels door de Vlaamse overheid gefinancierd, maar elke euro is welkom. Cliënten betalen namelijk maar een beperkte bijdrage. Nu is dat 11 euro per consultatie, maar in een aantal specifieke situaties is de prijs voor hulpverlening slechts 4 euro of zelfs gratis.

Plaats een reactie

Login of registreer om te kunnen reageren