Onderzoek
12/05/2021
Personeel en Organisatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

971 mensen kunnen met behoud van loon opleiding tot verpleeg- of zorgkundige volgen

Op 12 mei, de Dag van de Verpleging, maakt FeBi, het Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten, bekend dat het 971 mensen de kans geeft om, met behoud van een inkomen, een opleiding te volgen tot verpleegkundige of zorgkundige.

Via het project #kiesvoordezorg geeft het Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten werknemers uit niet-zorggerelateerde sectoren de kans tot een tweede carrière als zorgkundige of verpleegkundige. Maar liefst 446 kandidaten starten dit jaar nog aan hun opleiding, met behoud van een wedde.

Daarnaast richten men zich met het Opleidingsproject voor Verpleegkundigen (project 600) uitzonderlijk tot werknemers uit de sectoren van het Paritair Comité voor de gezondheidsinrichtingen en –diensten die zich in hun beroepsloopbaan willen heroriënteren door te kiezen voor een opleiding verpleegkunde bachelor (A1) of HBO5 (A2). Dit jaar starten 436 kandidaten aan hun opleiding via dit project, alweer met behoud van een wedde.

Het project IntegraZorg geeft 7 erkende vluchtelingen met ervaring in de zorg de kans om een opleiding tot verpleegkundige of zorgkundige te volgen. Op die manier verkrijgen zij een diploma conform de Europese normen, ook hier met behoud van een salaris.

Tenslotte richt FeBi zich met het Opleidingsproject Zorgkundige tot werknemers uit het Paritair Comité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten die zich in hun beroepsloopbaan willen heroriënteren door te kiezen voor een opleiding tot zorgkundige. 82 kandidaten starten dit jaar met hun deeltijdse opleiding, ook hier zonder loonverlies.

Meer informatie omtrent de verschillende projecten op onze webpagina’s: