“Kwaliteit blijft en leeft 2021”: drie digitale conferenties over kwaliteit in de zorg

De COVID-19-crisis heeft van iedereen grote inspanningen gevraagd. We moesten snel schakelen en flexibel zijn. Het was een echte krachttoer. Bedankt aan alle artsen, zorgverleners, ondersteunend personeel, kwaliteitscoördinatoren en directies. Deze periode heeft ons veel geleerd, onder andere dat we samen verder komen. Daarom slaat het netwerk GZA – ZNA met de steun van Zorgnet-Icuro de handen in elkaar voor de realisatie van drie digitale conferenties over kwaliteit in de zorg “kwaliteit blijft en leeft 2021”. We zullen werken rond “geïntegreerde kwaliteit”. Je zal van overal de sessies kunnen volgen en vragen kunnen stellen.

Zorgkwaliteit is het geheel van processen dat aan alle stakeholders die betrokken zijn bij zorgverlening in een instelling, toelaat een waardeoordeel aan die zorgverlening toe te kennen. Zorgkwaliteit is de som van patiëntveiligheid, patiëntervaringen en kwaliteit van zorg. Als we spreken over geïntegreerde zorgkwaliteit, dan bedoelen we dat zorgkwaliteit deel uitmaakt van een groter geheel dat vanuit de missie en de visie van de instelling is vormgegeven. Bovendien wordt het inhoudelijk gedragen doorheen alle geledingen van de organisatie, zowel op een expliciete als op een impliciete manier.

De eerste digitale conferentie (10 september 2020) gaat over geïntegreerde zorgkwaliteit tijdens crises en de tweede (19 november 2020) over geïntegreerde zorgkwaliteit en bestaande kwaliteitssystemen. Begin 2021 volgt de laatste sessie over geïntegreerde zorgkwaliteit: de missing link(s)

Bekijk hier de aankondiging van “kwaliteit blijft en leeft”.

Registreer je nu al via deze link. Dan krijg je alle info in je maibox. En je komt in aanmerking om een van de conferenties ook “achter de schermen “ te kunnen meemaken.  Een heuse belevenis, want je zal zien hoe een live gebeurtenis de wereld wordt ingestuurd.