Info voor leden

Zoek op datum
Thema
Sector
Info voor leden

"Naar een veilige en respectvolle werkomgeving"

Het aantal agressie-incidenten tegen zorgmedewerkers neemt toe. Zorgnet-Icuro startte een intensief intern traject op samen met vertegenwoordigers uit de ziekenhuizen, woonzorgcentra en de geestelijke gezondheidszorg. Dat resulteerde in een nota met 16 concrete beleidsaanbevelingen om agressie in de zorg aan te pakken.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

Schrijf je in voor de studiedag “Van wet naar werkvloer: patiëntenrechten in de praktijk”

Op 18 oktober 2024 organiseert Zorgnet-Icuro een studiedag over de spanningsvelden en uitdagingen die de nieuwe wet patiëntenrechten met zich meebrengt. Heeft iedereen vandaag de dag gelijke toegang tot zorg? Welke ethische overwegingen komen hierbij kijken? En kunnen technologie en innovatie het antwoord bieden of zorgen ze net voor extra uitdagingen? 

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

Verkiezingen 2024: alle partijstandpunten over zorg gebundeld

Op 9 juni trekken we naar de stembus voor de federale, regionale en Europese verkiezingen. Wil je de speerpunten van Zorgnet-Icuro nog eens nalezen of vergelijken wat de 7 grootste partijen (Vooruit, Vlaams Belang, Open vld, PVDA, cd&v, N-VA en Groen) over zorg zeggen? Dan kan je terecht op zorgneticuro.be/verkiezingen-2024 . Je vindt er een bundeling van alle standpunten over zorg in aanloop naar de verkiezingen.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

Heroriëntatie regionale werking woonzorg

Vanaf september wordt de regionale ondersteuning van de leden woonzorg van Zorgnet-Icuro gereorganiseerd. Dat heeft implicaties voor de taakverdeling van het team woonzorg.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

Pilootfase van het Waarderingsplatform officieel van start

Het Waarderingsplatform – een gloednieuwe website waarop gebruikers hun waardering over de zorg en ondersteuning in Vlaanderen kwijt kunnen – is officieel gelanceerd. De pilootfase van het project is gestart voor een periode van twee jaar met een aantal organisaties uit de sectoren ouderenzorg, kinderopvang, jeugdhulp en personen met een handicap.  

Info voor leden
Lees meer