Zorgwijzer 77 is uit. Lees ons themanummer over kinderen en jongeren.

afbeelding van Mieke VasseurThemanummer: kinderen & jongeren

Hij is er, onze nieuwste Zorgwijzer. Een speciaal themanummer deze keer, waarin kinderen en jongeren de hoofdrol spelen. In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de artikels.
  

Lees meer.

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen

In juni vierde het Kinderrechtencommissariaat zijn 20-jarig bestaan. "We hebben al een hele weg afgelegd, maar er is nog veel werk aan de winkel. We moeten kinderrechten nog meer verankeren in de praktijk."
  

Lees meer.

Van Kinderziekenhuis naar KidZ Health Castle

Jan Flament vertelt waarom en hoe het Kinderziekenhuis van het UZ Brussel het KidZ Health Castle werd. Ontdek dit kindvriendelijk totaalconcept waar jonge patiënten zich op hun gemak voelen en de klemtoon op hun beleving ligt. 
  

Lees meer.

Administrateur-generaal van Kind en Gezin Katrien Verhegge

In 2019 bestaat Kind en Gezin 100 jaar, maar er zit nog geen greintje sleet op de organisatie. Met het Groeipakket wordt een nieuwe kinderbijslag geïntroduceerd. De fusie met het Agentschap Jongerenwelzijn legt de basis voor een integrale dienstverlening. En de Huizen van het Kind bouwen bruggen naar andere sectoren.   
  

Lees meer.

Het 'toetertoe' in PZ Duffel

Op 6 juni 2018 nam Vlaanderen voor de tweede keer deel aan de internationale What Matters to You-dag. Uit alle initiatieven selecteerden we elf projecten die we gedurende één maand in de kijker zetten. PZ Duffel bijt met hun tijdschrift, een Happy Hour met frietjes en lentefestival de spits af.
  

Lees meer.

Op bezoek in Campus O³ 

"Alles waarmee we gezinnen en hun kinderen kunnen ondersteunen, willen we zoveel mogelijk onder één dak brengen." Directeur Hilde Haerden leidt ons rond in het Huis van het Kind in Genk.
  

Lees meer.

Dr. Sofie Crommen, voorzitter VVK

De Vlaamse Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie komt op voor de beroeps- en de patiëntenbelangen. Ze vertelt meer over hun vragenlijst en de thema's die de overheid op de agenda zet 
  

Lees meer.

Zorggarantie bij uithuisplaatsing van jonge kinderen

Wanneer kinderen door een onveilige thuissituatie niet langer in hun gezin kunnen verblijven, moeten ze sneller de juiste hulp krijgen. Dat is de opzet van het Zorggarantieplan. Zorgnet-Icuro ondersteunt bij de uitwerking. 
  

Lees meer.

Revalidatiecentrum Pulderbos

Kinderen en jongeren komen naar Pulderbos om medische redenen, maar hun noden zijn veel breder. Pedagogische en psychologische aspecten zijn ook belangrijk. Een gesprek met algemeen directeur Steven hazenbosch.
  

Lees meer.

Dr. Caroline Debruyne, afdeling For-K in OPZ Geel

Jongeren die na een misdrijf veroordeeld worden door een jeugdrechter en een intensieve psychiatrische behandeling nodig hebben, komen terecht in een forensische afdeling. Door het beperkt aantal plaatsen en de moeilijke uitstroom kampt For-K met wachtlijsten.
  

Lees meer.

Kinderarts Dr. An Bael

Kinderartsen voelen de noodzaak om meer voor zichzelf én de kinderen op te komen. Gaande van laagvariabele zorg tot de erkenning van subspecialismen.  
  

Lees meer.

Intergenerationeel werken in het woonzorgcentrum

In de regio Kuurne vinden kinderen en jongeren de weg naar het woonzorgcentrum: kinderopvang met speelpleinwerking, ontspanningsnamiddagen met de jeugdbeweging, spelletjes spelen ... Het bevordert de beeldvorming en het contact tussen de generaties. 
  

Lees meer.

"Ethiek is niet de kers op de taart, maar de gist in het deeg"

Dit voorjaar organiseerde Zorgnet-Icuro in samenwerking met Antwerp Management School een meerdaagse opleiding voor directies en coördinatoren uit de ouderenzorg. Het centrale thema was lead to care: goed leiderschap leidt tot betere zorg. De deelnemers blikken terug.
  

Lees meer.

 
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube