Symposium over beroepsgeheim / Infomomenten over Integrale Jeugdhulp / ...

afbeelding van Mieke VasseurSymposium Ethiek - Beroepsgeheim: onze zorg

Op 19 oktober 2018 organiseert de Commissie voor ethiek: vorming & intervisie van Zorgnet-Icuro haar 11de symposium ‘Beroepsgeheim: onze zorg’. In de voormiddag staan er drie lezingen op het programma, in de namiddag kan je twee workshops volgen. 
 
Meer info

Save the date: infomomenten integrale jeugdhulp

Het Agentschap Jongerenwelzijn en Kind en Gezin organiseren in samenwerking met Zorgnet-Icuro twee infomomenten (3/10, Leuven of 9/10, Gent) over hulpverlening aan jonge kinderen en hun ouders in precaire opvoedings- en/of leefsituaties. 
 
Meer info

Jobsdeal: maatregelen voor onze sectoren

Op 24 juli 2018 heeft de federale regering opnieuw een zomerakkoord afgesloten. Jobsdeal heeft als doel “jobs te stimuleren om de sociale zekerheid en de koopkracht te versterken”. In een overzicht vind je de maatregelen die van belang zijn voor onze sectoren. 
 

Meer info

Proficiat UZA

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) heeft voor de tweede keer het kwaliteitslabel van Joint Commission International (JCI) behaald. 
 

Meer info

Ambassadeur voor mensen met dementie in jouw organisatie

Referentiepersonen dementie zijn professionele hulpverleners die zich engageren om in hun eigen werksetting de kwaliteit van begeleiding en zorg voor mensen met dementie en hun omgeving te bevorderen. In Kortrijk, Dendermonde, Mechelen of Hasselt kan je in januari 2019 starten met een intensieve 11-daagse opleiding. 
 

Meer info

Sterker statuut voor een miljoen vrijwilligers in ons land

Het gaat om vrijwilligers die zich inzetten bij verenigingen met socioculturele, jeugd- en sportactiviteiten, in maatschappelijke dienstverlening en in de zorgsector en die daarvoor enkel een onkostenvergoeding krijgen. 
 
Meer info

Hulp nodig bij het bedenken van een nieuw sociaal businessmodel?

Ben je - als socialprofitonderneming - op zoek naar een nieuwe dienstverlening of businessmodel rond een maatschappelijke uitdaging? Meld je voor 9 september aan en laat je inspireren en ondersteunen door een team managementstudenten van de Thomas More Hogeschool.
 
Meer info

 

Op de agenda

Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram