Reportage ziekenhuisnetwerken / Opleidingsbehoeftenonderzoek in de sector ouderenzorg / ...

afbeelding van Mieke VasseurStudiedag: Ziekenhuisnetwerken

Op 7 juni organiseerde Zorgnet-Icuro de studiedag Netwerken over netwerken: samenwerking tussen ziekenhuizen ontrafeld. Alle aspecten van netwerkvorming en samenwerking tussen ziekenhuizen kwamen aan bod. Kanaal Z maakte een reportage.
  

Meer informatie.

Prijs Spirituele Zorg voor pastoraal team AZ Sint-Lucas Brugge

Op 16 mei kreeg de pastorale dienst van het AZ Sint-Lucas Brugge de Prijs Spirituele Zorg voor hun Spiritwijzer. Dat instrument helpt spirituele noden te detecteren en bespreekbaar te maken. 
 

Meer informatie.

Opleidingsbehoeftenonderzoek in de sector ouderenzorg 2018

Het Sociaal Fonds Ouderenzorg heeft een studie gemaakt over de vormingsbehoeften in de ouderenzorg. Werknemers in de sector hebben nood aan opleiding en ondersteuning op verschillende vlakken zoals omgaan met de vergrijzing van de bevolking en de toename van zwaardere pathologieën. 
 

Meer informatie.

Kinderrechtenprijs 2018

Op 17 november 2018 wordt de tweede Belgische Kinderrechtenprijs uitgereikt. Naast media-aandacht krijgt de winnaar een cheque van 10.000 euro. Vorig jaar viel een Franstalig initiatief in de prijzen, dit jaar is het de beurt aan een Nederlandstalige organisatie of vereniging die op een bijzondere wijze kinderrechten verdedigt. 
 

Meer informatie.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Om de goede verstandhouding tussen mantelzorgers en professionele zorgverleners te ondersteunen, liet minister Jo Vandeurzen twee bijkomende instrumenten ontwikkelen: een uitbreiding van www.mantelzorgers.be met een professioneel luik en een Samenspraakfiche.
 

Meer informatie.

Prijs Humane psychiatrische zorg

Dit jaar wordt voor de vierde keer de wetenschappelijke Prijs Humane Psychiatrische Zorg uitgereikt. Die gaat naar een duidelijke en oorspronkelijke, nog niet gepubliceerde bijdrage uit de gezondheids- en welzijnszorg. Het thema moet manifestaties van geweld binnen het huidige werkveld belichten.

Meer informatie.

 

Op de agenda

  • Een nieuwe financiering voor de laagvariabele zorg. 24/10 en 25/10, Brussel. Meer info.

  • Masterclass leidinggeven voor directies en coördinatoren in de geestelijke gezondheidszorg. 19/10, 15/11, 11/12 en 5/2. Meer info.

Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube