Reportage What Matters to You / Ondertekening sociaal akkoord / ...

afbeelding van Mieke VasseurTerugblik op What Matters to You

Op woensdag 6 juni 2018 nam Vlaanderen voor de tweede keer deel aan de internationale What Matters to You-dag. Op de website en Facebookpagina vind je heel wat foto's en filmpjes. We maakten ook een reportage in het revalidatieziekenhuis Inkendaal, woonzorgcentrum Heilig Hart in Putte en AZ Jan Portaels. 
 

Bekijk de reportage.

Vlaanderen investeert in zorg en welzijn. Sociaal akkoord ondertekend

Op 8 juni ondertekenden de werkgevers, werknemers en de Vlaamse overheid een nieuw sociaal akkoord (VIA 5) voor de social profit. Zorgnet-Icuro is verheugd dat de Vlaamse regering een flink pak middelen vrijmaakt en aangeeft om voort te willen investeren in zorg en welzijn. Dat geeft de sector stimulansen om verder te werken aan een kwaliteitsvolle zorg op maat van elke Vlaamse burger.
 

Lees meer.

Uitrol van de ziekenhuisnetwerken. Zorgnet-Icuro vraagt enkele aanpassingen aan het wetsontwerp

Momenteel buigt de Raad van State zich over het wetsontwerp dat het juridisch kader zal vastleggen voor de ziekenhuisnetwerken. Bedoeling is dat het parlement de wet nog dit jaar goedkeurt, zodat de netwerken effectief van start kunnen gaan en hun samenwerking in een stabiel kader kunnen verankeren. Zorgnet-Icuro vraagt nog enkele aanvullingen en bijsturingen bij het ontwerp dat nu voorligt. De voornaamste vraag naar aanpassing betreft het voorgestelde beheersmodel van de netwerken, waarin de artsen nu beschikken over uitgebreide mogelijkheden om de besluitvorming te blokkeren.  
 

Lees meer.

Gezocht: 26 geriatrische afdelingen voor de implementatie zorgprogramma laatste levensdagen

Het zorgprogramma laatste levensdagen voor de geriatrie helpt om kwaliteitsvolle levenseindezorg te verstrekken tijdens de laatste levensdagen van patiënten. Het verbetert de symptoomlast en het comfort tijdens de stervensfase. Dankzij financiering van Kom op tegen Kanker kunnen 26 geriatrische afdeling tussen 2018 en 2020 het zorgprogramma gratis implementeren.
 

Lees meer.

Uitreiking Zorgwerkgever van het Jaar

Op 7 juni heeft het mediabedrijf ZorgAnders het evenement Zorgwerkgever van het Jaar georganiseerd. Verschillende organisaties dongen mee naar tien awards. Het Jessa Ziekenhuis kaapte de hoofdprijs, de Zorgwerkgever van het Jaar, weg. Woonzorgcentrum Den Olm mocht het podium op voor de categorie Woonzorgcentrum van het Jaar, AZ Maria Middelares behaalde de award voor Ziekenhuis van het Jaar en ZNA viel maar liefst drie keer in de prijzen.
 

Lees meer.

Oproep openluchttentoonstelling Jardin de Fair 

Dit jaar organiseert het P.C. Dr. Guislain voor de vijfde maal de openluchttentoonstelling Jardin de Fair. Daarom roept het P.C. patiënten, naasten, medewerkers en externe kunstenaars op om mee te werken. Het resultaat zie je tussen 14 september en 20 oktober in en rond de tuinen van het P.C. 
 
Lees meer.

 

Op de agenda

  • Gedeelde waardecreatie door geïntegreerde businessmodellen: 29 november, Brugge. Meer info.

  • Intensieve cursus verpleegkundige ethiek: van 4 tot 7 december, Leuven. Meer info.

Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube