Opinie Margot Cloet - Studiedag: Netwerken over Netwerken - Oproep: What matters to you?

afbeelding van Mieke VasseurHLN-Reeks: Zijn onze ziekenhuizen ziek?

Het Laatste Nieuws publiceerde de afgelopen dagen een reeks over het personeelstekort in de ziekenhuizen. Schrijnende getuigenissen over hoge werkdruk, gezondheidsrisico's en de patiëntenveiligheid die in het gedrag komt: het dossier maakte heel wat emoties los. Op onze website vind je een bundeling van de artikels. 
 
Lees meer.

Opinie Margot Cloet

Naar aanleiding van de HLN-reeks "Zijn onze ziekenhuizen ziek" schreef Margot Cloet een opiniestuk want "je kan niet blijven besparen op infrastructuur en personeel zonder ongelukken".
 
Lees meer.

Studiedag 7/6: Netwerken over netwerken - Samenwerking tussen ziekenhuizen ontrafeld

Nog niet ingeschreven voor de studiedag? Zeker doen! We gaan in op alle aspecten van netwerkvorming en samenwerking tussen ziekenhuizen. Per onderwerp is er een constructieve en praktijkgerichte inleiding, telkens gevolgd door twee inspirerende voorbeelden vanuit het werkveld. Zowel minister De Block als minister Vandeurzen komen de laatste stand van zaken op beleidsvlak toelichten.

Lees meer.

Save the date studiedag 18/10: Als Plopsa de baas was van je zorgorganisatie

Noteer deze studiedag al in je agenda! We bouwen voort op het gedachtegoed uit het boek Als Disney de baas was in uw ziekenhuis van Fred Lee. Alleen focussen we niet op Disney, maar op inspirerende organisaties uit eigen land. We verruimen onze blik en richten ons niet exclusief op de ziekenhuizen, maar brengen ook een boeiend verhaal voor de ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Meer info volgt.

Oproep acties voor What matters to you? 

Op de internationale What matters to you-dag zetten zorgverleners en hun teams zich extra in om alert te zijn voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor de mensen aan wie ze zorg verlenen, hun familie en omgeving. Verschillende voorzieningen hebben zich geregistreerd als ambassadeur of dienden een actie in. Je kan nog meedoen tot 31 mei. Wie weet wordt jouw project een van de twaalf activiteiten die na 6 juni gedurende een maand in de kijker staat. 
 

Lees meer.

Ik blijf wie ik was - Tien jaar samen werken aan een dementievriendelijke samenleving

In het impactrapport Ik blijf wie ik was - Tien jaar werken aan een dementievriendelijke samenleving focust de Koning Boudewijnstichting op de sleutelboodschappen en op de diverse projecten en initiatieven: waarom werden ze opgezet? Wat behelsden ze? Wie waren stakeholders? Wat was hun impact?
 

Lees meer.

Mijngezondheid: krijg toegang tot je gezondheidsgegevens

Op 8 mei heeft minister De Block het digitaal overheidsportaal Mijngezondheid voorgesteld. Dat geeft elke burger toegang tot zijn/haar gezondheidsgegevens die elektronisch beschikbaar zijn. Het kan gaan over medische, maar ook administratieve informatie. Op die manier kunnen mensen hun gezondheid mee in handen nemen. 
 

Lees meer.
 

Op de agenda

Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube