Margot Cloet op Radio 1 / Vacature voor een medewerker logistiek en onthaal / ...

afbeelding van Mieke VasseurMargot Cloet, zomergast in De Ochtend op Radio 1, en op VRT NWS 

Elke weekdag heeft De Ochtend, een programma op Radio 1, tussen 8 uur en 9 uur een topvrouw als centrale gast. Op 20 juli was dat Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro.
 
Beluister en bekijk het interview
  
Minister Maggie De Block start vanaf eind dit jaar met de terugbetaling van enkele sessies bij een psycholoog, de terugbetaling geldt voor mensen tot 64 jaar. VRT NWS maakte daarover een reportage en interviewde Margot Cloet.
 
Meer info

SERV publiceert nieuwe cijfers over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer: zorgmedewerkers zijn een kwetsbare groep 

Ongeveer één op de vijf (21,6%) van de Vlaamse werknemers geeft aan dat ze in de loop van het jaar slachtoffer werden van één of meerdere vormen van grensoverschrijdend gedrag: intimidatie of bedreiging, pestgedrag, lichamelijk geweld of ongewenst seksueel gedrag.
 
Meer info

Zorgnet-Icuro zoekt een medewerker logistiek en onthaal (80%)

Samen met een andere collega ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het onthaal en de logistieke ondersteuning.
 
Bekijk de vacature

Tubbemodel in de ouderenzorg

In De Standaard van 23 juli kan je een artikel lezen over het Zweedse Tubbemodel, waarbij bewoners medemanagers zijn van het rusthuis. Vorig jaar kwam een Zweedse delegatie langs bij wzc Floordam, die met dat model aan de slag zijn. Wij brachten dat bezoek in beeld.
 
Bekijk de reportage

Interactie met huisdieren versterkt welzijn van mensen met dementie

De Koning Boudewijnstichting gaf tien projecten, die rond contact tussen dieren en mensen werken, een financieel duwtje in de rug van 2.500 tot 5.000 euro, samen goed voor ruim 40.400 euro.
 
Meer info

Opleidingsaanbod éénlijn.be over eGezondheid in woonzorgcentra

Eenlijn.be biedt via het project TransEL ondersteuning aan de woonzorgcentra in verband met het RIZIV eHealth-certificaat, en gratis opleidingen over het gebruik van eHealth in voorzieningen. 
 
Meer info

 

Op de agenda

  • Brainstorm intersectoraal denken en werken: 5 september, Brussel. Enkel voor leden van Zorgnet-Icuro. Meer info

Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
 
Powered by Klaviyo