Interessante publicaties van derden

Online apps.be 

Gescreend en goedgekeurd: apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid

Ben je als burger of sociale professional de weg kwijt in het oerwoud van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid? Een team van experten uit wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod doorgelicht. Op onlinehulp-apps.be bundelen ze gescreende apps en websites die je kan inzetten in hulp, zorg en dienstverlening. Lees er meer over op onlinehulp-apps.be/over

Informatie over Corona

Communicatie voor jongeren

Koning Boudewijnstichting

  • Een inspirerende kijk op de beeldvorming over personen met psychische problemen
    Dit rapport gaat na hoe een meer genuanceerd beeld van personen met psychische aandoeningen tot stand kan worden gebracht. Meer weten?
     
  • Lokaal samenwerken in zorgzame buurten 
    Een zorgzame buurt komt er niet vanzelf. Dat blijkt uit de verhalen van de 35 initiatieven die het Fonds Dr. Daniël De Coninck de afgelopen twee jaar ondersteunde via open projectoproepen om lokaal werk te maken van zorgzame buurten. De 35 beloftevolle praktijken trachten via zeer uiteenlopende benaderingen te bouwen aan een zorgzame buurt. Ze zijn divers in methode en aanpak, in doelgroep en hefbomen die ze gebruiken. Maar ze delen één overtuiging: het moet en kan anders. Hun zorgzame buurt is daarbij in de eerste plaats het resultaat van allianties, van burgers en organisaties die steeds het welzijn en de levenskwaliteit van de (mede)buurtbewoners voor ogen houden. Meer weten?