GDPR / Zorgwijzer 76 / Publicatie over geïntegreerde zorg / ...

afbeelding van Mieke VasseurWil je onze nieuwsbrieven blijven ontvangen?

Op 25 mei 2018 trad de nieuwe Europese privacyregelgeving in werking om je persoonsgegevens beter te beschermen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (of de GDPR) legt de regels vast die organisaties en overheden moeten volgen bij het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens. 

Zorgnet-Icuro gebruikt momenteel je e-mailadres om je regelmatig een nieuwsbrief te sturen met standpunten van onze organisatie, nieuws uit de sector en events. We namen je op in deze mailinglijst omdat je werkt bij een van de vele zorgvoorzieningen die bij Zorgnet-Icuro aangesloten zijn en deze communicatie nodig is om onze opdracht uit te voeren, of omdat je ons in het verleden vroeg om de nieuwsbrief toe te sturen. We willen dat graag verder doen en zullen uiteraard je persoonsgegevens niet voor andere doeleinden aanwenden.
 

Als je toch verkiest om na vandaag geen nieuwsbrieven meer te ontvangen, kan je je uitschrijven via de knop 'deze nieuwsbrief opzeggen' onderaan.
 
Hier vind je ons privacybeleid.

Zorgwijzer 76

In dit nummer interviewen we o.a. het Team Vlaams Bouwmeester, hebben we aandacht voor de Food Waste Award en de strijd tegen voedselverlies en kijken we naar de social profitsector en gezondheidszorg in Europa. 
 

Lees meer.

Nieuwe publicatie: Geïntegreerde zorg en denken in zorgopdrachten

Geïntegreerde zorg is in de praktijk geen gemakkelijke opdracht om waar te maken. Hoe geef je dat als voorziening, als zorgaanbieder vorm? Hoe kan je daar conceptueel over nadenken? Met deze publicatie wil Zorgnet-Icuro daarvoor een denkkader en een instrument aanreiken. 
 

Lees meer.

Terugbetaling psychologische zorg

De federale regering heeft beslist om voortaan psychologische hulp terug te betalen. Minister De Block trekt daarvoor 22,5 miljoen euro uit. Na een doorverwijzing door de huisarts of psychiater krijgen volwassenen vier raadplegingen terugbetaald. 
 

Lees meer.

Reportage Health&Care Awards

Tijdens de recente Health&Care Beurs in Gent werden opnieuw een reeks awards uitgereikt. Er waren 7 categorieën, met telkens een juryprijs en een publieksprijs. Z-Healthcare (Kanaal Z) maakte een reportage over de Zorgmedewerker van het jaar en het Zorgteam van het jaar. 
 

Bekijk de video's.

Eerste Sociaalwerkconferentie

Op 24 mei hebben minister Vandeurzen en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin de eerste Sociaalwerkconferentie georganiseerd. Zo'n 1.000 mensen uit het brede werkveld kwamen naar Brussel om na te denken over de toekomstvisie voor het sociaal werk. 
 

Lees meer.

Twintigste verjaardag Kinderrechtencommissariaat 

Op 15 juni 2018 viert het Kinderrechtencommissariaat zijn twintigste verjaardag. En dat vieren ze met een interessante studiedag.
 

Lees meer.

 

Op de agenda

  • Conference on Digital Health: 14/6, Antwerpen. Meer info.

  • Inspiratiemomenten Warme tuin: 8/6, Ranst of 12/6, Velm of 21/6, Wervik. Meer info.

  • Studievoormiddag en boekvoorstelling Vergrijzing & Platteland: 13/6, Gent. Meer info.

Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube