21/02: Psychiatrierapport van De Morgen: we stimuleren mee het debat - Ronde tafel over praktische ethiek in de zorg - Inschrijven nog mogelijk voor "Pillen in the cloud"

Psychiatrierapport van De Morgen: we stimuleren mee het debat

  

De Morgen publiceert tussen 20 en 25 februari een week lang zijn grote psychiatrierapport, gebaseerd op de verslagen van Zorginspectie. Samen met de krant wil Zorgnet-Icuro het debat over de psychiatrie in Vlaanderen stimuleren, met aandacht voor nuance en verschillende stemmen. Wil je ook je mening of reactie kwijt? Stuur ze naar communicatie@zorgneticuro.be.

Ronde tafel over praktische ethiek in de zorg

  

De Werkgroep ‘Ethiek in de kliniek’ (WEK) van Zorgnet-Icuro organiseert op donderdagnamiddag 20 april 2017 een interactief inspiratiemoment rond de werking van ethiek in de zorginstelling. Tijdens deze Ronde Tafel richten wij ons tot hen die willen leren van de praktische ervaringen die anderen reeds hebben met ethiek in hun zorginstelling. We beluisteren die ervaringen en we gaan erover met elkaar in gesprek. We gaan ook in op een aantal thema’s en aanbevelingen die tijdens ons laatste WEK-symposium op 21 oktober 2016 door de deelnemers werden aangereikt.

Inschrijven nog mogelijk voor studiedag "Pillen in the cloud"

  

De studiedag focust op een toekomstgericht digitaal medicatiebeleid in de Vlaamse woonzorgcentra. De verschillende actoren brengen een stand van zaken van de lopende en toekomstige profprojecten. Er wordt ingegaan op de concrete werking en uitrol van Vitalink en de mogelijkheden die Vitalink biedt voor apothekers, huisartsen en medewerkers van woonzorgcentra. Ook het gebruik van de meest actuele ICT-tool komt aan bod. Een boeiend programma dus, schrijf snel in via onze website!

E17-ziekenhuisnetwerk breidt uit met twee nieuwe leden

  

Het E17-ziekenhuisnetwerk, opgericht medio 2015 door de ziekenhuizen AZ Maria Middelares Gent, AZ Groeninge Kortrijk en het O.L.V. van Lourdesziekenhuis Waregem, breidt uit met twee nieuwe leden: het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze en de Sint-Jozefskliniek Izegem. Het netwerk vertegenwoordigt 2.300 erkende bedden in een zorgregio met 400.000 mensen.

Oproep tot deelname aan onderzoek over beweging bij ouderen

  

De hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL) zoekt deelnemers om 2 nieuwe beweegprogramma’s voor 65-plussers uit te testen in Lokaal Dienstencentrum Wijnveld. UCLL wil testen of deze beweegprogramma’s een positieve invloed hebben op het evenwicht en het geheugen van deelnemers.

Meld je aan voor een HR-webinar

  

Wil je op korte tijd iets leren over een actueel HR-thema? Volg dan één van de webinars van VIVO.